Vitalia Pavlicenco: „Clanul Voronin isi pregateste bani pentru campania electorala”

Pe data de 8 mai deputatul Vitalia Pavlicenco a adresat o interpelare Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Crimelor si a Coruptiei, Ministerului Dezvoltarii Informationale si Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, in legatura cu proiectul „Coliseum Palace”:

 

„Stimati inalti demnitari,

Imi exprim ingrijorarea in legatura cu metodele antidemocratice si ilegale folosite de clanul mafiot de la conducerea PCRM pentru asigurarea victoriei comunistilor in alegerile parlamentare din anul 2009. Este evident ca Electorala-2009 deja a inceput, iar gruparea abila de la conducerea Partidului Comunistilor este preocupata de colectarea mijloacelor banesti ce vor fi folosite in lupta sa antinationala, pentru a ruina statul si dupa 2009. La 25 aprilie 2008, din nr.15, p.38, al revistei Logos Press-Ekonomiceskoe Obozrenie, aflam ca drept antreprenor general al lucrarilor de constructie pentru coplexul de clasa premium „Coliseum Palace” din Municipiul Chisinau a fost aleasa compania de constructii „MoldConstructMarket”, care este antreprenorul general si la constructiile principale ale statului, finantate din bani publici, precum tronsonul Cahul+Giurhiulesti, „Condrita”, „Holercani”, reparatia capitala a Parlamentului, Guvernului si Presedintiei R.Moldova, Hotelul „Codru” etc.

Nu e un secret cine se afla in spatele companiei de constructii „MoldconstructMarket”, caracterizata drept una „prestigioasa si solida” pe piata R.Moldova, ca si cine sunt proprietarii reali ai acestei companii. Insa e un secret cum vor fi folositi banii obtinuti din majorarea preturilor pentru apartament. Nu cumva – pentru scopurile antinationale si corupte ale PCRM? Cum e posibil ca, in cel mai sarac stat din Europa, sa existe cele mai inalte preturi la apartamente – 1300-1500 euro pentru un metru patrat, in timp ce pretul mediu pe piata e de 600 euro pentru un metru patrat?

In legatura cu aceasta, va solicit sa examinati daca nu cumva „Coliseum Palace” va fi o sursa de finantare a planurilor clanului Voronin si a campaniei electorale a comunistilor? Nu cumva viitorii cumparatori de apartamente cu asemenea preturi vor finanta alegerile comunistilor in 2009?

Din aceste motive, cer Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Crimelor si a Coruptiei, Ministerului Dezvoltarii Informationale si Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului sa verifice si sa-mi dea raspuns in scris la urmatoarele intrebari:

1. Este sau nu este afiliata – direct sau indirect „prestigioasei si solidei” companii de constructii, asa cum scrie Logos Press, – Familiei Voronin?
2. In situatia in care pretul mediu al spatiului locativ in Municipiul Chisinau e de 650 euro, iar pretul unui metru patrat in „Coliseum Palace” e de 1300-1500 euro, de doua ori mai mult, unde va merge diferenta?
3. Cine sunt fondatorii/actionarii companiei „MoldconstructMarket” si care e capitalul statutar al companiei?
4. Dispune compania respectiva de licentele si autorizarile necesare pentru efectuarea lucrarilor mentionate?
5. Cit de argumentate sunt preturile propuse pentru cumparatorii care „vor dori” sau vor fi rugati „sa doreasca” a deveni „benevol” proprietari la asemenea preturi fabuloase? Nu este vorba aici de un act de coruptie, de spalare de bani, de trafic de influenta cu implicarea virfurilor puterii, in special a clanului si a Familiei prezidentiale?
6. Astept raspuns conform legislatiei in vigoare”.

Comentarii

Lasă un răspuns