Voronin face in raioane adunari cu angajati bugetari, adusi sub amenintarea concedierii

In zilele de 13-15 februarie, candidatii pentru functia de deputat de pe lista Miscarii Actiunea Europeana si coordonatorii de la Chisinau ai campaniilor electorale raionale s-au deplasat in localitatile Republicii Moldova pentru a participa la adunarile generale de mobilizare si organizare ale membrilor Miscarii social-politice Actiunea Europeana, Partidului National Liberal, Partidului National Roman.

Vitalia Pavlicenco, deputat, candidatul nr.2 pe lista MAE, a participat la asemenea adunari in sase raioane – Singerei, Balti, Riscani, Edinet, Donduseni si Ocnita. Fotografiile arata ca, in pofida marii dezamagiri rezultate din guvernarea antipopulara antidemocratica a comunistilor, cetatenii constientizeaza necesitatea unui vot politic dat corect in viitoarele alegeri parlamentare. La adunarile generale, membrii PNL, MAE si PNR au salutat decizia de unificare a fortelor proeuropene in dorinta de a-i elimina de pe arena politica pe comunisti si pe aliatii lor. La Edinet, inainte d einceperea sedintei, membrii PNL si MAE au pastrat un moment de reculegere in amintirea poetului roman Grigore Vieru.

Membrii si simpatizantii partidelor nationale si-au exprimat indignarea in legatura cu modul sfidator in care isi desfasoara campania electorala Partidul Comunistilor, care, daca ar domina legea in R.Moldova, ar trebui scos din cursa electorala. Astfel, Vladimir Voronin, care nu s-a degrevat din functia de Presedinte al R.Moldova, vine, insotit de escorta sa politica, la intilniri in centrele raionale, la care angajatii sferei bugetare sint fortati sa participe sub amenintarea concedierii din serviciu. Este vorba de medicii, fortati sa paraseasca locul de munca in plin program, cu pedagogii, rupti de la orele de studii, de lucratorii sferei sociale si din alte servicii desconcentrate sau din raioanele conduse de satrapii comunisti. Asa a fost la Riscani, Edinet, Ocnita, Donduseni. Toate acestea se fac pentru filmari trucate, ce nu corespund realitatii, dar care sint aratate la televiziune ca spoturi de publicitate politica si de manipulare a votantilor.

De asemenea, PCRM si adeptii acestuia sint primii care incalca legea privind plasarea publicitatii electorale. Cazul de la Glodeni demonstreaza elocvent acest fapt. Vladimir Voronin ii convoaca in zilele intilnirilor si pe cei din efectivul de politie, cerindu-le, in mod imperativ, sa voteze, impreuna cu toata familia, pentru comunisti, spunindu-le ca “are securitate” – adica el ar fi un candidat favorizat, care are la dispozitie SIS-ul, platit din banii tuturor contribuabililor!, ce ii va comunica cine si pentru cine a votat.

In cadrul adunarilor le-am explicat adeptilor Mesajul si Simbolul electoral al Miscarii Actiunea Europeana – concurent electoral cu cea mai buna lista electorala, cu persoane componente, necompromise si nesantajabile. Daca alegerile vor fi fraudate si in acest an, iar partidele politice, observatorii si monitorizatorii le vor recunoaste, asta va conduce la un declin si mai grav al Republicii Moldova, la depopularea si la genocidul complet ale societatii romanesti, la crearea unui focar de instabilitate si insecuritate in sud-estul Europei, din cauza unei guvernari antieuropene si antinationale. Numai venirea fortelor ce pledeaza cu adevarat pentru iesirea din CSI, pentru pregatirea tuturor domeniilor societatii pentru NATO si UE, printr-o cooperare strinsa, in baza unui Parteneriat strategic bilateral special moldo-roman “Pro Europa”, pentru reforme cu adevarat liberale, pentru ruperea totala din sfera de influenta rusa si plecarea definitive si neconditionata a trupelor rusesti, ar putea fi sansa salvarii noastre de saracie si de nedreptate.

Vitalia Pavlicenco

Comentarii

Lasă un răspuns