Votingul, in Vox Publika, i-a socat, se pare, pe moderatori

La Publika TV, duminica seara, 6 noiembrie, a fost inaugurata o emisiune – Vox Publika. Prima tema a fost "Bilingvismul". La emisiune a fost invitata si dna Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, care i-a avut, in fata si pe stinga, pe mai multi reprezentanti ai ideii ca in R.Moldova e totul OK cu limba romana, ca bilingvismul "este armonios" si ai altor idei propagate in perioada sovietica, ramase, prin cei 14 ani de guvernare antiromaneasca, si astazi in societatea moldoveneasca. Desi purtatorii ideilor sovietice asupra bilingvismului – "eu vorbesc rusa, iar tu, daca o stii, vorbeste-o in dialogul cu mine, pentru ca eu nu vreau sa vorbesc romana" – au primit o replica dura in votingul organizat de postul de televiziune. Votul a fost de 71 la suta contra bilingvismului (care la noi este total inadecvat) contra a 29 la suta care pledeaza pentru bilingvism de maniera sovietica si comunista. Urmariti emisiunea.


Totodata, luati cunostinta de materialul postat alaturat.

Nota 10 pentru demnitate Primului Ministru Kevin Rudd – Australia!
 
Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
 
Citat: "IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians…" 

"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali   suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor. 

Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei aflati in cautarea libertatii. 

Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau oricare alta limba. 
In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, INVATATI LIMBA!


Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbatii si femeile de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. Este cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca DUMNEZEU este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat DUMNEZEU este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica. 

Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar daca nu veti incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana: LIBERATATEA DE A PLECA. 

Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o." 

Prim Ministru Kevin Rudd – Australia
Comentarii

Lasă un răspuns