Vineri, 3 octombrie, PNL va depune la CEC listele pentru Parlament

IMG_2570Pe 1 octombrie 2014, Biroul Permanent Central (BPC) al PNL s-a convocat în ședinta sa statutara, pentru a adopta, în conformitate cu Hotărârea Delegației Politice Naționale (DPN), deciziile privind participarea PNL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

În ședința din 14 septembrie, DPN a delegat, conform Statutului, atribuțiile respective BPC al PNL.

Astfel, BPC al PNL a decis participarea PNL cu listă proprie la scrutinul din 30 noiembrie, având în vedere lipsa de reacții din partea partidelor necomuniste de a accepta formarea unor blocuri electorale sau întocmirea unor liste comune pentru Legislativ; a aprobat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie; a desemnat reprezentantul formațiunii cu drept consultativ la CEC; a aprobat Simbolul electoral al PNL care, statutar, este, identic Semnului permanent al partidului și care va fi prezentat pentru buletinele de vot în alb/negru sub forma unei Săgeți de culoare albă într-un pătrat cu fundal negru.

Vineri, 3 octombrie, ora 9.00, PNL va depune la CEC dosarul cu lista de candidați din partea partidului și toate actele necesare conform legislației electorale și deciziilor CEC.

Lista primilor zece candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 include trei femei, trei tineri și patru seniori. Dintre cei patru seniori trei sunt coordonatori ai Consiliului Unirii. Pe lista celor 103 sunt 30 la sută femei și 15 la sută sunt tineri. De asemenea, 15 la sută dintre candidați nu sunt membri de partid.

Organismele de conducere ale PNL au adresat repetate apeluri clasei politice din cele două state românești privind solidarizarea națională, apeluri rămase fără răspuns, dar care ar fi însemnat și încurajarea formării, în Republica Moldova, a unui Bloc European, a unui Bloc Liberal sau a unui Bloc al partidelor extraparlamentare naționale.

În paralel, organismele de conducere ale PNL au adoptat decizia de a oferi lista PNL pentru Parlament celor mai buni reprezentanți ai Platformei unioniste a Consiliului Unirii, de aceea, mai mulți activiști cunoscuți din sectorul asociativ, membri ai CU, candidează pe lista electorală a PNL. Astfel, printre ei sunt reprezentanți ai AVR-1992 ”Tiras-Tighina”,Asociației ”Maluri de Prut”, Asociației tineretului național-creștin, Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, Asociației oamenilor de știință, cultură și artă din Orhei, Mişcării femeilor din Moldova pentru combaterea sărăciei, Asociaţiei Ziariştilor Liberi, Asociației civice ”Solidaritate”, Asociației ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist”, Fundaţiei ,,Dreptul şi Democraţia” și ai altor entități.

Serviciul de presă al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns