Despre Centenarul Unirii – la Jurnal TV și la TV 8

La 27 martie, 1918, după 106 ani de dominație țaristă, Basarabia a fost prima din provinciile românești, care s-a eliberat de sub ocupația străină și prima care s-a unit cu România.

La un veac distanță, într-o ședință solemnă a plenului reunit al Parlamentului de la București, dedicată Centenarului a fost declarată legitimă dorința locuitorilor Republicii Moldova de a se uni cu Țara Mamă, declarație care nu a înregistrat niciun vot împotrivă. La Jurnal TV au avut loc discuții despre importanța acestei zile, a Actului de la 27 martie, 1918, precum și despre destinele celor două maluri de Prut, măcinate astăzi de politicieni contestați pentru modul în care guvernează.

E foarte bine că s-a reușit în ziua de 27 martie să vorbim despre Unire la unele Televiziuni. Există un reviriment al luptei pentru redobândirea conștiinței naționale, pentru redobândirea unității naționale ROMÂNEȘTI, pentru Reîntregirea neamului nostru. Iar cei care însă se opun au toate șansele să asculte cu toleranță argumentele pe care nu le pot respinge. VP