PNL cere renumărarea voturilor pentru Consiliul raional Anenii Noi și invită presa la Curtea de Apel

Comunicat de presă

DSC_4793Partidul Național Liberal vă informează că marți, 30 iunie, ora 10.00, la Curtea de Apel Chișinău, Sala nr.9, se va examina, în regim de urgență, în context electoral, cauza PNL contra Consiliului Electoral de circumscripție Anenii Noi.

Conform bilanțului rezultatelor anunțate de la 14 iunie, PNL a constatat mai multe procese-verbale eronate, precum și necorespunderi privind numărul de voturi exprimate pentru diferite niveluri și pentru diferite partide, fapt ce încalcă Regulamentul desfășurării procesului de votare. De exemplu, Comunicat PNLîn unele birouri electorale, datele din cele trei procese-verbale privind alegerea consilierilor și primarilor diferă, în partea legată de prezența la vot și remiterea buletinelor pentru vot. Aceste și alte încălcări ridică semne de întrebare privind obiectivitatea și corectitudinea sumării voturilor pentru subiecții electorali și impun renumărarea lor, solicitare respinsă, fără temei, de către Judecătoria Anenii Noi.

În condițiile în care nici Promo Lex nu a efectuat o numărare paralelă a voturilor la Anenii Noi, PNL consideră că aceste incoerențe inexplicabile pot fi efectul unei ingerințe umane și chiar al unei fraude din partea persoanelor din Consiliul Elecoral Anenii Noi în calcularea și efectuarea bilanțului alegerilor, de aceea solicită Curții de Apel anularea hotărârii primei instanțe și dispunerea renumărării voturilor.

Serviciul de presă al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns