Actiunea-2012 saluta Hotararea CSJ si felicita PNL. Si o emisiune pe subiect la Publika TV


Platforma civica “Actiunea-2012″ a dat o declaratie atunci cind Ministerul Justitiei a refuzat inregistrarea Noii Redactii a Statutului unionist al PNL. Le-am multumit colegilor unionisti, cu ei cooperind excelent. Anul 2012 a demonstrat ca imbinarea experientei si rezistentei mai virstnicilor cu elanul si tenacitatea tinerilor a facut ca, nu numai in Republica Moldova, dar si in Romania, sa fie marcati cu demnitate cei 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica a pamintului romanesc din stinga Prutului.


“Fiat Justitia, et pereat Mundi”

Actiunea 2012, Platforma a 30 de organizatii de pe ambele maluri ale Prutului, ce militeaza pentru regasirea romanilor din cele doua state romanesti intr-unul singur, saluta hotararea Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova in procesul Partidul National Liberal din RM versus Ministerul Justitiei prin care obliga cea din urma instituţie sa inregistreze Statutul PNL, ce prevede drept obiectiv politic Unirea Republicii Moldova cu Romania. Consideram ca fiind un gest de intrare in normalitate si un semnal ca Justitia se ghideaza dupa Dreptul Internaţional, si nu dupa indicaţiile politicului.

Societatea civila a facut auzita in nenumarate randuri dorinta sa de re-Unire cu Patria Mama, iar sarcina politicului este sa preia acest mesaj. Este inadmisibil ca intr-un stat de drept vointa cetatenilor sa nu fie auzita.

Felicitam Partidul National Liberal din Republica Moldova pentru consecventa de care a dat dovada in toti acesti ani, astfel incat obiectivul Unirii celor doua state romanesti sa poate fi folosit si in documente oficiale precum statutele altor partide.

Unirea face Puterea!

Comentarii

Lasă un răspuns