Adevaratii intelectuali romani din Basarabia sint cu Nicolae Dabija

In Scuarul Operei Nationale au avut loc duminica, 23 noiembrie 2008, Dezbateri publice, organizate de Uniunea Jurnalistilor. In lipsa accesului la spatiul public de dezbateri la Radioteleviziunea comunista, ziaristii, oamenii politici si toti cetatenii ce doresc pot vorbi la microfonul liber. Interventiile lor s-au axat pe situatia din agricultura si pe alegerile parlamentare din Romania de la 30 noiembrie, in cadrul carora candideaza si cetateni ai R.Moldova.

Vitalia Pavlicenco, deputat, presedintele Partidului National Liberal, a abordat joi in Parlamentul de la Chisinau, problema totalei nepasari si neoglindiri de catre Radioteleviziunea de stat (care nu a mai devenit publica sub regimul komunisto-pepecedist) a campaniei electorale pentru Legislativul Romanesc: “R.Moldova si Romania sint doua state romanesti membre ale Consiliului Europei. In R.Moldova sint 80 la suta de romani, cetateni ai R.Moldova. Se spune ca peste 200 de mii dintre ei au cetatenie romana si o mare parte vor participa la alegerile parlamentare din Romania . As dori sa cunosc viziunea Ministerului Afacerilor Externe si al integrarii Europene, ca si a conducerii Radioteleviziunii publice asupra desfasurarii acestor alegeri”. Domnia sa a invocat in fata presei si ca era bine daca CEC-urile din Romania si Moldova ar fi avut un acord prin care sa asigure dreptul cetatenilor romani din R.Moldova sa participe in cadru legal, echilibrat si fair play la alegerile din Romania. “Daca erau alegeri si candidate de la noi pentru Duma rusa de stat, imi imaginez cita zarva se facea la Radioteleviziunea moldoveneasca!” – a mai mentionat Pavlicenco in Scuarul Operei Nationale. “Sint presedintele PNL din R.Moldova si, impreuna cu membrii, simpatizantii, cu familia mea, il vom sprijini pe 30 noiembrie pe Nicolae Dabija, candidatul PNL Romania pentru Parlament. Iar pentru Senat – pe Petre Roman, un fost prim-ministru ce a facut pentru basarabeni mai mult decit toti succesorii. Este imbucurator ca Nicolae Dabija e sprijinit de Alianta “ Moldova Noastra”, de Partidul Ecologist s.a.

In Scuar a vorbit candidatul Nicolae Dabija si, in sprijinul sau, mai multi intelectuali- personalitati-marcante din R.Moldova, printre care ex-deputatul Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor, ex.ministrul culturii Ion Ungureanu, ex-deputatul, scriitorul Andrei Strimbeanu, doctorul-conferentiar Ion Melniciuc. Dl Ungureanu a manifestat multa dezamagire in legatura cu pozitia unor oameni politici, care gresesc nefiind astazi alaturi de Nicolae Dabija, presedintele Forului Democrat al Romanilor. Alegerile din 30 noiembrie sint o hirtie de turnesol, un test si un moment al adevarului pentru intelectualitatea si partidele din R.Moldova in privinta romanismului, a carui expresie este Nicolae Dabija.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns