Comunicat de presa

Mai multi tineri ai Miscarii Actiunea Europeana au fost prezenti, luni, 2 martie 2009, pe aeroportul din Chisinau pentru ai intimpina pe cei doi piloti moldoveni, Iurie Oleacov si Leonid Babinschi, care au evitat producerea unei catastrofe saptamâna trecuta la Timisoara, salvind 45 de persoana aflate la bord.

In pofida faptului ca reprezentantii securitatii le-a interzis tinerilor sa poarte simbolurile politice, cei doi eroi nationali au fost intimpinati cu flori si felicitati pentru priceperea de care au dat dovada si au facut cinste tarii noastre.

Impartasind pozitia manifestata anterior, Miscarea Actiunea Europeana considera ca adevaratii profesionisti trebuie decorati, asa cum o demonstreaza practica altor state.

De aceea, Miscarea Actiunea Europeana a solicitat presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, sa le acorde Ordinul Republicii si gaseasca resursele necesare pentru a oferi acestor o recompensa materiala. MAE isi arata nemultumirea si supararea fata de faptul ca, desi au trecut atâtea zile de la incidentul de pe aeroportul din Timisoara, statul nu a facut nimic pentru a le arata celor doi un minim respect. Dar acest lucru nu ne mira, deoarece actuala guvernare comunista nu respecta nici un cetatean din Moldova, preferând sa saraceasca tara prin coruptie.

Serviciul de presa al MAE

3 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns