Comunicat de presa al Partidului National Liberal

 PNL și-a șinut și ședința DPN

După participarea membrilor Delegației Politice a PNL, împreună cu echipele de bază din teritoriu, la Marșul Demnității Naționale, ei au venit la sediul formațiunii și și-au ținut ședința trimestrială. Cu toate că 28 iunie a fost o zi de lucru, la Marșul unionist organizat de PNL au mers în coloane reprezentanți din 20 de raioane ale R.Moldova.

Oamenii au rămas mulțumiți că acțiunea s-a desfășurat în condiții civilizate și nu au fost urmăriți de contramanifestanți din rândul forțelor proruse antiromânești.

Poliția și-a făcut datoria și a declarat că ”nu mai este ce a fost”, că responsabilii pentru ordinea publică respectă legea și vor asigura securitatea manifestanților, ceea ce a și fost. Așa s-a întâmplat că mitingul de doliu de la începutul acțiunii a coincis cu aflarea în incinta Academiei de Științe a corpului neînsuflețit al marelui patriot român Dumitru Matcovschi. Prin înțelegere cu membrii familiei, dar și urmare a programului participanților la acțiunea publică stradală a unioniștilor, mitingul a început la ora 11.15, cooana a plecat în Marș din fața Academiei la 12.30, după ce Serviciul Divin, oficiat de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, a fost și pentru liniștea sufletului și pentru primirea la Domnul a unuia dintre simbolurile românismului în Basarabia, Dumitru Matcovschi.
 

 
Și timpul a ținut cu participanții la Marșul de doliu, la Marșul Demnității Naționale. Nu a fost prea cald și totul a decurs rapid, fără incidente. Soborul de preoți au sfințit Piața Marii Adunări Naționale, după ce a fost pângărită de echipa venită pe 9 mai în frunte cu Dmitri Rogozin.

Apoi, în fața Ambasadei Rusiei foști ofițeri, care au apărat integritatea celui de-al doilea stat românesc, în frunte cu Anatolie Caraman, președintele Asociației Veteranilor de Război ”Tiras-Tighina”, au dat foc portretului lui Dmitri Rogozin, cel care ne umilește continuu, care a împușcat în românii noștri la Nistru, cel care ne-a făcut ”porci”.

Manifestanții au cerut guvernanților declararea lui Rogozin drept persona non-grata și obținerea scoaterii trupelor ruse de ocupație, au scandat ”Unire!”, ”Basarabia e România” ș.a. slogane.

Membrii DPN au luat act de Raportul Biroului Permanent Central cu privire la activitatea în ultimele trei luni, au aprobat – și la miting, și mai târziu – textul Rezoluției acțiunii unioniste, au luat alte decizii, de ordin organizatoric.

Serviciul de presă al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns