Comunistii continua campania murdara impotriva MAE

Mişcarea Acţiunea Europeană protestează public împotriva seriei de abuzuri la care este supusă de regimul comunist. Ultimul atac al PCRM la adresa MAE a avut loc duminică, 30 martie 2009, în Bălţi, unde administraţia locală condusă de comunişti a oprit un concert electoral organizat de Mişcarea Acţiunea Europeană. Astfel, reprezentanţii reţelei electrice, la comanda PCRM, au refuzat să ofere acces la energie pentru ca formaţiile prezente să poată susţine concertul.
 
Abuzul face parte dintr-o operaţiune mai amplă a PCRM la adresa MAE care include şi oprirea artiştilor formaţiei Class şi a cântăreţei Anda Adam de a intra în Republica Moldova. Reamintim că atât Class, cât şi Anda Adam trebuiau să susţină două concerte electorale organizate de MAE. Cele două formaţii din România aveau toate documentele necesare pentru intrarea în Republica Moldova, inclusiv un contract semnat cu reprezentanţii MAE. Cu toate acestea, grănicerii din punctul de frontieră Leuşeni i-au somat să facă cale întoarsă de la graniţă, oprindu-le astfel în mod abuziv intrarea în Republica Moldova.

De asemenea, reamintim că tineri ai MAE care lipeau afişe electorale au fost agresaţi de o echipă a PCRM la jumătatea lunii martie. Tot în aceeaşi perioadă, trei tineri ai MAE au fost ridicaţi de carabinieri de pe stradă, deoarece distribuiau fluturaşi electorali ai MAE. În seria atacurilor se înscrie şi distrugerea periodică a panourilor electorale ale MAE .

Mişcarea Acţiunea Europeană condamnă campania murdară şi violentă îndreptată împotriva sa şi consideră că aceasta este consecinţa luptei împotriva corupţiei declanşată de MAE, care i-a deranjat pe toţi politicienii pătaţi.

Serviciul de Presă al MAE
30 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns