Consiliul Unirii invită grupurile politice și asociative proeuropene, pe toți românii, la Manifestarea de la 1 Decembrie – Ziua Națională a României

CIMG6673DSC_4889În ședința din 19 noiembrie, membrii Consiliului Unirii, prezenți pentru discuții și luarea deciziilor, au analizat și propus modul în care se va organiza manifestarea de 1 Decembrie, în Scuarul Europei, începând cu ora 11.00, de Ziua Națională a României.

Majoritatea au pledat pentru o conferință de presă, care să preceadă manifestarea și la care să se lanseze Apelul repetat către populația Republicii Moldova să vină, unită, la acțiunea de demnitate națională pentru românii din stânga Prutului.

IMG_1294S-a propus, de asemenea, să fie invitate ansambluri de IMG_1300muzică patriotică. Se vor aduna toți în Scuarul Europei, apoi se va merge la o depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, după care se va reveni la începutul Aleii Clasicilor, pentru un mini-miting și un concert.

Sunt așteptați la manifestare toți românii și alolingvii loiali ideii de atașament la națiunea română, membrii componentelor Consiliului Unirii, membrii altor Platforme unioniste și grupuri politice care se revendică drept proeuropene, românești și unioniste, membrii asociațiilor istoricilor, asociațiilor deportaților, ai asociațiilor participanților la conflictul militar de la Nistru, pe toți cei care pledează pentru salvarea identității naționale a populației din stânga Nistrului prin refacerea unității românești. Fiecare este invitat cu însemnele sale identitare ca grup politic sau asociativ.

Serviciul de presă al CU

Comentarii

Lasă un răspuns