Continua dezbaterile in aer liber, in lipsa unui spatiu public

Pe data de 17 noiembrie au continuat, in Scuarul Operei Nationale, Dezbaterile in aer liber, in lipsa unui spatiu public de dezbateri. Subiectul discutat a fost “Sanatatea, ca factor electoral”, avindu-se in vedere tertipurile si presiunile exercitate de comunisti in legatura cu situatia legata de furnizarea energiei termice in Chisinau.

Din partea Partidului National Liberal a vorbit Andrei Lungu, vicepresedinte al Organizatiei Municipale a Tinerilor National-Liberali, care a spus: “Noi, tinerii din Partidul National Liberal, sintem ingrijorati de starea sanatatii oamenilor si de atitudinea autoritatilor comuniste fata de medicina asigurata de stat. Pretul politelor medicale creste mereu. Iar salariile si pensiile sint sub necesitatile vitale ale cetatenilor. Bolnavii cu boli cronice grave, care necesita tratament scump pina la sfirsitul vietii, nu au medicamente asigurate de stat pentru remisie. Desi sint cetateni ai acestui stat, desi au muncit o viata, ei cu zile pleaca in pamint sau cersesc bani pentru medicamentele vital necesare.

In loc statul sa dea bani pentru cazuri grave, comunistii inalta Memoriale de milioane si fac Samituri costisitoare.

In loc sa trimita oamenii peste hotare la operatii ce nu pot fi facute in Moldova, comunistii fac sarbatori komsomoliste pe picior larg.

Noi vedem clar – accesul cetatenilor la sanatatea publica este redus si chiar ingradit.

Dupa ce au pierdut alegerile locale din 2007, comunistii isi bat capul cum sa nu scape de sub influenta conducerea spitalelor raionale si medicina municipala, pentru a le folosi politic in alegerile din 2009.


null

Comentarii

Lasă un răspuns