De 9 Mai 2008, in plin regim comunist, PNL a incins Hora Unirii (vezi video)

De 9 mai 2008, in plin regim comunist, PNL a incins Hora Unirii, cintata de excelenta noastra Maria Sarabas. A fost sarbatorita, intr-o manifestare ampla, Ziua Europei, la care au participat, la invitatia PNL, alte trei partide – AMN, PLDM si MAE. PNL nu a alungat niciodata pe nimeni de la alte partide de la manifestarile organizate de national-liberali. Dimpotriva, a invitat pe toti, fara a manifesta egoism. Din pacate, au facut asa, constant, alte partide, tot liberale, mai putin nationale.

Convingerea noastra este ca atita timp cit nu vom sti cine sintem si incotro trebuie sa mergem, nu vom avea nici realizari economice.

Este regretabil ca formatiunile politice spun una in campanie electorala si isi “corecteaza” repejor mesajul cind ajung la guvernare. Numai atunci cind va trece aceasta frica de Rusia si de alogeni – care nu au nici un drept sa decida soarta celor 80 la suta de romani, nici in planul limbii romane, nici in planul caracterului romanesc al statului R.Moldova, nici in planul cine sintem noi, nici in planul apropierii de, pina la unire cu Romania – noi ne vom putea uni in interior, pentru a ne uni si in sensul directiei romano-euratlantice, spre care trebuie sa mergem. Iar pentru asta trebuie reforme, ca sa ne descurcam singuri cu toate, inclusiv sa avem si gaze alternative, nu doar rusesti.

Din fericire, creste constant numarul celor care vad unica salvare a R.Moldova, ca destin european al unui pamint napastuit, doar in unirea cu Romania. Nimic din ce e artificial nu rezista. Pactul Molotov-Ribbentrop ramine unul criminal pentru R.Moldova, iar aceasta palma de pamint si teritoriile istorice romanesti din Ucraina sint unicele care inca ramin victima a intelegerii Hitler-Stalin. Dar va veni o zi cind si aceasta consecinta a Pactului va fi lichidata… Totul depinde de noi. VP

Comentarii

Lasă un răspuns