De ziua Unirii Principatelor Romane, PNL a depus flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Mai mulţi membri ai Partidului Național Liberal, fiind însoţiţi şi de membri ai Biroului Permanent Central al PNL, au depus, astăzi, 24 ianuarie 2013, o coroană din flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care a fost inaugurat pe 31 august recent – Ziua Limbii Române, din Chişinău.

După luările de cuvînt şi depunerea de flori, participanţii s-au incins într-o Horă a Unirii.

Acest eveniment este dedicat Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, evocînd unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859, în Moldova, și, la 24 ianuarie 1859, în Țara Românească.

La începutul anului 1860 unionistul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei și Țării Românești. În 1861, cu ajutorul unioniștilor, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând Unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în1866, Unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar Constituția adoptată în acel an a denumit noul stat ”România”.

Amintim ca Partidul Naţional Liberal, fidel convingerilor unioniste ale membrilor săi, a evocat, în toți acești ani, datele cu importanță de destin pentru poporul român. În anul trecut, la 24 ianuarie, PNL a făcut un superb Marş auto la care au participat reprezentanți ai organizațiilor PNL din Chișinău, precum și din raioanele apropiate, dar și din unele mai îndepărtate, care au decis să se alăture colegilor din capitală. Coloana auto, formată din autoturisme și autovehicule ușoare, care au avut arborate Tricolorul și Steagul PNL, au parcurs un itinerar prin Municipiul Chișinău, cuprinzînd toate cele cinci sectoare ale capitalei.

SP al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns