Declaratia PNL in legatura cu prestatia lamentabila si periculoasa a guvernantilor R.Moldova

Din 2006 şi până în prezent PNL a luat mereu atitudine față de evenimentele din societate, inclusiv faşă de comportamentul noii Puteri, la a cărei instalare, în 2009, au contribuit şi național-liberalii.

Din păcate, având o societate încă neliberă, guvernanții încercând să controleze totul ce mişcă în acest stat, poziția partidelor extraparlamentare devin cunoscute opiniei publice doar când desfăşoară acțiuni stradale, împiedicate şi acestea de forțele antidemocratice, care în R.Moldova sunt cele proruse, în special. În spatele lor, însă, pe alocuri, stând şi forțe antinaționale, camuflate cu mesaje proeuropene.

Scandalul adus de societatea civilă în atenția opiniei publice din interior şi exterior în legătură cu acțiunile sfidătoare ale demnitarilor la adresa unei populații adusă la condiția de imposibilitatea de supraviețuire, a smuls masca de pe politicienii animați de cu totul alte interese decât interesul național. Lupta dintre clanurile oligarhice, – despre al căror pericol de amplificare PNL a spus încă de la reconstituirea sa ca partid, în anul 2006, – riscă să conducă în mod irecuperabil statul spre periferia Europei, după ce comuniştii i-au adus faima de cel mai sărac pe continent.

Societatea moldovenească a cunoscut o asemenea turnură, urmată de o gravă involuție, în anul 1999 când, o alianță democratică proeuropeană a fost înlăturată de la Putere de trădătorii care au făcut cârdăşie criminală cu bolşevicii. Chiar dacă forțele politice bănuite de acest posibil păcat neagă faptul, tot mai multă lume simte că rivalitatea politicienilor-lideri, propulsați în vârful Puterii prin bani murdari, riscă să deraieze R.Moldova de pe drumul spre UE, care va însemna şi regăsirea împreună cu România, de vreme ce această guvernare încă nu e gata pentru a proclama reîntregirea neamului, în scopul realizării unității naționale româneşti.
 


PNL are motivele sale, foarte descurajante pentru societate, de a chema populația să taxeze atitudinile antieuropene, de care au dat dovadă actualii guvernanți în anul 2012, când forțele unioniste au redat demnitate națională românilor din stânga Prutului la împlinirea a 200 de ani de ocupație ruso-sovietică. Cei de la Putere au procedat ca şi comuniştii, contra acțiunilor unioniste, proromâneşti. Cu toate acestea, PNL consideră că alegerile anticipate prezintă riscul revenirii forțelor antieuropene la Putere, de aceea insistă ca AIE să pună legea în capul mesei şi să caute soluții pentru ieşirea din criză fără cârdăşii cu PCRM.

PNL a fost mereu conştient de faptul că forțele expansioniste şi şovine de la Moscova nu se împacă să vadă R.Moldova, fostă colonie a imperiului sovietic, să urmeze, chiar cu o serioasă întârziere, drumul euratlantic al balticilor. Kremlinul consideră, în continuare, că linia roşie a Vestului trece pe Prut şi al doilea stat românesc,  împreună cu Ucraina şi Bielarusi, trebuie să rămână în zona sa de influență. De aceea, totul ce se întâmplă acum în zona Puterii lşa Chişinău îşi are explicația în acest interes al Rusiei, promovat prin forțele lucinschiste de la Chişinău, care caută tot felul de detonatoare sau folosesc nişte cazuri tragice în scopuri murdare, de importanță strategică pentru această parte năpăstuită a poporului român.

PNL consideră că Alianța pentru Integrare Europeană nu are nici dreptul politic, nici dreptul moral să irosească votul şi speranța alegătorilor care au dorit să scape de o guvernare comunistă prorusă şi profund antidemocratică. De aceea, actuala Putere, care include partide ce se pretind moderne, europene, democratice, trebuie să reaşeze dialogul şi compromisul în capul mesei, să accepte deciziile votate de majoritate şi să îşi expună clar toate pozițiile şi atitudinile, inclusiv față de aşteptările oamenilor de a fi redusă corupția, pentru ca societatea civilă, populația să ştie care sunt adevăratele scopuri şi intenții ale celor ce şi-au asumat destinul unei populații care încă nu a avut norocul de o conducere cu demnitate națională.

Chişinău, 22 ianuarie 2013
 
Comentarii

Lasă un răspuns