Declaratia PNL privind simbolurile sovietice si comuniste, repuse in legalitate

PNL a pledat mereu pentru decomunizarea şi desovietizarea societăţii din Republica Moldova, proces pe care trebuia să îl parcurgem după proclamarea Independenţei celui de-al doilea stat românesc şi în baza actelor adoptate imediat după implozia URSS. În acest fel, era să fim, în parcursul nostru european, alături de Țările Baltice, care fac parte azi din NATO şi UE, participând la noua construcţie europeană şi asigurându-le cetăţenilor un alt standard de viaţă.

Republica Moldova, din cauza puternicelor influenţe nefaste şi malefice ale cercurilor imperiale ruseşti, ce controlează forţele politice propulsate mereu la Putere, nu a reuşit, din cauza cozilor de topor antidemocratice şi antinaţionale, să o rupă cu trecutul totalitar, nu a cultivat populaţiei demnitatea naţională şi ataşamentul la imperativul refacerii unităţii naţionale româneşti. Aceasta s-a făcut, în special, prin partidele de stânga, social-democrate, socialiste, comuniste, centriste şi fără identitate, care au păstrat neatinse monumentele regimului totalitar sovietic, au tolerat înregistrarea ilegală la Ministerul Justiţiei a formaţiunii comuniste, partid ce a manipulat timp de 14 ani şi mai manipulează şi astăzi victimele regimului bolşevic inuman, partid ce descinde din structura bolşevică ce a supus genocidului, în perioada sovietică, mai multe popoare din fosta URSS, inclusiv poporul român.

Am cunoscut, fiecare, holocaustul nostru, ce a avut loc – prin deportări, băgări în gropi cu var, recrutări cu forţa în Armata Roşie, refugieri forţate, persecutări – pe durata ocupaţiei sovietice antinaţionale, antiromâneşti.

 
Europenii au promovat cu sacrificiu democraţia în statele lor. Noi am suportat şi mai suportăm consecinţele regimului totalitar sovietic prin sacrificiul vieţii bunicilor şi părinţilor noştri. De aceea, pentru noi, secera şi ciocanul înseamnă instrumentul de distrugere umană, nu însemne ale libertăţii de exprimare, reprimată dur de regimul antiuman stalinist şi de urmaţii acestuia.

Suntem profund dezamăgiţi de faptul că unele partide, care au votat legea interzicând folosirea simbolurilor comuniste, au manifestat dezinteres faţă de trista perspectivă de repunere a lor în legalitate, nu au adoptat atitudini demne şi au ascuns capul, împreună cu Preşedinţia, în tufarii ocupaţiei sovietice a R.Moldova, ce continuă prin staţionarea trupelor ruseşti în stânga Nistrului. 

Considerăm că toţi judecătorii Curţii Constituţionale trebuiau să manifeste o poziţie verticală, să se conducă, în luarea deciziei, de realităţile trecutului nostru, care înseamnă crimă umană şi să le explice europenilor că trebuia demult, prin lege, egalat comunismul cu nazismul.

Cerem conducerii indecise a Republicii Moldova, care se consideră proeuropeană, dar care este una coruptă şi şantajabilă, să se alinieze, totuşi, statelor baltice, altor foste state din spaţiul sovietic, ce au avut curajul să se spele de simbolurile criminale, şi să studieze practica legislativă a acestor ţări, pentru a urma un exemplu de demnitate, unicul ce ne-ar aduce un viitor naţional ferm şi o viaţă europeană. 

Cerem instituţiilor de resort să declanşeze investigaţii, să stabilească ilegalitatea activităţii Partidului Comuniştilor şi să îl scoată în afara legii, pentru că a fost înregistrat abuziv în Registrul de stat, fapt pentru care rebuie radiat prin deczie de judecată sau prin anularea deciziei ilegale de înregistrare. Odată cu radierea PCRM, va pleca ireversibil în trecut crima bolşevică împotriva umanităţii.

Cerem majorităţii parlamentare, care se declară proeuropeană, să promoveze adevărul istoric şi să adopte un Act privind recunoşterea ocupaţiei sovietice a Basarabiei, act bazat pe documentele oficiale ale Adunării Parlamentare a CE, pentru a nu fi declarat – din nou – neconstituţional.

Chişinău,

6 iunie 2013
Comentarii

Lasă un răspuns