La Cimislia, unionistii sunt foarte informati, dar si optimisti in privinta Unirii

Pe 4 aprilie, membri ai Consiliului Unirii au avut o întilnire cu mai mulți români unioniști din Cimișlia, unde s-a discutat pe parcursul a trei ore despre situația politică și geopolitică, despre pericolele ce se abat asupra celui de-al doilea stat românesc, despre imperativul Unirii, conștientizat de tot mai multă lume de pe ambele maluri ale Prutului.

La întilnire au fost prezenți, din Chișinău, Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, și Anatolie Caraman, președintele AVR-92, “Tiras-Tighina”, cooordonatori ai Consiliului Unirii, Sergiu Tataru, membru al aceleiași platforme unioniste, care include un numar mare de entități politice, civice și cetățeni neafiliați din cele două state românești și din comunitățile românești de peste hotare.

Dialogul cu cei prezenți a demonstrat că ei reprezintă categoria de cetățeni ai Republicii Moldova care sunt foarte informați, care au o opinie clar și corect formată despre evenimentele și evoluțiile politice, despre momentul de cotitură pe care îl parcurge societatea noastră.

Opiniile formulate au vizat situația social-economică, politică, starea de lucruri din jurul frontierelor celor două state românești. Unioniștii din Cimișlia apreciază ridicarea tabu-ului, în emisiunile publice, de pe subiectul Unirii și salută schimbarea treptată în bine a mentalității societății în această privință.

Grupul de români unioniști prezenți la discuție participă la campania de informare a cetațenilor privind imperativul unui recensămînt liber și obiectiv pînă și în timpul perioadei 12-25 mai 2014, prin pliante, flaere, întîlniri cu românii basarabeni și, în special, cu cei care consideră că există o diferență între moldoveni și români.

 


 Discuția a vizat și problema lipsei de disponibilitate a partidelor de dreapta, pretins românești, de a contribui și favoriza coagularea Dreptei în R.Moldova, dispersarea și firimitarea acestui segment de eșichier convenind intereselor partidelor proruse de la guvernare și patronilor lor de la Moscova.

A fost abordată și tema alegerilor europarlamentare din România, constatindu-se lipsa tendinței de omogenizare intraromânească pe această dimensiune din partea partidelor din România, fapt ce nu va contribui la promovarea politicilor de intrepatrundere și parteneriat politic autentic pentru avansarea spre obiectivul reîntregirii neamului.

S-a constatat, cu mult regret, că politicile guvernărilor postcomuniste, pretins proeuropene de după 2009, nu au oprit depopularea satelor și orașelor moldovenești, fapt care – coroborat cu gradul mare de corupție, contrabandă, injustiție și dezamăgire – poate crea condiții propice pentru revenirea la Putere a comuniștilor antieuropeni și antiromâni, fapt, se pare, dorit și de unele partide fals proeuropene de la guvernare, ai căror lideri se tem de o justiție dreaptă într-un stat european.

PNL, ca partid unionist, membru activ al Consiliului Unirii, a promis ferm – și la Cimișlia – că nu se va abate de la obiectivul său unionist. PNL va promova această linie cu toată puterea, aplicînd sloganul corect și just că ”Unirea nu o vor hoții și cei care se tem de pușcărie”, precum se întîmplă în România cu politicienii corupți. Aceasta în ciuda unor semnale descurajatoare ce vin din mai multe părți, inclusiv de peste Prut, generate de cei din stînga Prutului care, în loc să contribuie la apropierea idealului de reîntregire a neamului, se axează pe încercările de obstrucționare, pe toate căile, a “concurenților” imaginari, fiind vizat, în primul rînd, PNL, ca membru al CU, dar și alți membri ai CU, parteneri ai PNL.

S-a discutat și s-a decis desfășurarea, la Cimișlia, în cîteva săptămîni, a conferinței teritoriale PNL și crearea filialei CU, pentru ca să existe și în această unitate administrativă o platformă pentru acțiuni unioniste comune și vizibile.

Anatol Caraman a înmînat solemn, la Cimișlia, distincția ”Vulturul de Aur”, acordată de MAI la 2 martie 2014 lui Sergiu Cecati, fost subofițer carabinier, veteran al Războiului de rezistență și eliberare națională de sub ocupația rusă din 1992.

Vitalia Pavlicenco și Anatol Caraman le-a mulțumit din suflet celor prezenți pentru participarea, în acești ani, la toate acțiunile unioniste, care au dat demnitate românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns