La Falesti, un vultur in locul lui Stefan. Linga Lenin-ul AIE-ului?

 Mihai Morteanu, de la Falesti:

“In timp ce in Ucraina, patriotii au doborat monumentul idolului sovietic Lenin din or.Cernigov, ”patrioţii democraţi” din raionul Făleşti inca nu l-au doborît pe idolul comunist.

Timp de 4 ani, aşa-zişii democraţi, care au preluat conducerea raionului de la comunişti, nici nu au încercat să icnească in vreo şedinţă despre demolarea lui Lenin. Ba dimpotrivă.

În 2003, comuniştii, venind la guvernare în raionul Făleşti, au pus temelia viitorului monument al lui Şt.cel Mare, fiind sfinţit şi locul şi prima piatră.

în 2007 raionul, fiind preluat de democraţi, toţi erau în aşteptare – dacă nu a demolarii lui Lenin, măcar a instalarii monumentului lui Şt. cel Mare.

Şi iată zilele acestea, “în sfărşit”, măcar la final de mandat, au început lucrarile de instalare a monumentului multaşteptat, în locul sfinţit de comunişti.

Mergînd la locul din faţa Consiliului raional, pentru a primi o doză de bucurie, ne-a căzut bucuria în scîrbă.

În locul lui Şt.cel Mare , în acel loc sfinţit de comunişti, iata ca democraţii au instalat … un vultur răpitor de animale.

Ce simbolizează acest vultur – nimeni nu cunoaşte răspunsul.

Una am aflat – că democraţii, venind la conducere, au abrogat decizia comuniştilor de a instaura în faţa executivului monumentul lui Şt. cel Mare.

Iată şi patrioţii democraţi ai Moldovei.

Paradox, nu?

Nu înţeleg un lucru, de ce televiziunea democrată tace, oare nu este o temă de discuţie?”
Comentarii

Lasă un răspuns