MAE apara Parlamentul de coruptie

Liderii Mişcării Acţiunea Europeană, împreună cu peste 500 de membrii şi simpatizanţi ai formaţiunii, au înconjurat joi, 19 martie 2009, clădirea Parlamentului Republicii Moldova, într-o acţiune care a sugerat protejarea instituţiei de corupţi şi corupţie. Participanţii au scandat pe tot parcursul acţiunii „Afară corupţia din Parlament”
 
„MAE este singurul partid care a tras alarma atrăgînd atenţia tuturor partidelor pro-europene asupra faptului că cel mai mare inamic al nostru este în prezent fenomenul corupţiei generalizate. Am încercat astăzi, prin această acţiune să arătăm tuturor că lupta împotriva fenomenului de corupţie trebuie să înceapă prin curăţirea celor mai importante instituţii ale statului – Parlamentul este cea mai importantă dintre ele”, a declarat liderul MAE, Anatol Petrencu.
 
„MAE a elaborat o listă de candidaţi pentru Parlament curaţi, nepătaţi şi nesuspectaţi de nici o afacere dubioasă, relaţii cu statul sau banii publici. Doar în acest fel considerăm că putem să luptăm eficient cu corupţia. Doar aşa, putem bloca accesul corupţiei in Parlament”, a mai declarat Petrenco.
“Lanţul uman” realizat de MAE a durat o jumătate de oră.

Serviciul de Presă al MAE
19 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns