MAE isi exprima disponibilitatea de a forma o coalitie postelectorala

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală, dacă în programul de guvernare al acesteia se vor regăsi măsuri clare de luptă împotriva corupţiei.

Considerăm că propunerea PL, de formare a unei coaliţii a partidelor democratice, este singura şansă de a înlătura definitiv de la putere PCRM, partid care a sărăcit Moldova.

Viitoarea guvernare este obligată să lupte împotriva acestui fenomen deoarece, sub guvernarea roşie, Moldova a ajuns să fie cea mai coruptă ţară din Europa. Mişcarea Acţiunea Europeană este garantul faptului că măsurile anticorupţie vor fi pus în aplicare, de urgenţă. Dintre acestea, amintim: confiscarea averilor celor care s-au îmbogăţit ilegal pe seama statului, independenţă pentru magistraţi, anchetarea privatizărilor frauduloase, recuperarea banilor pierduţi de către stat, înăsprirea pedepselor pentru actele de mare corupţie, obligarea demnitarilor de a-şi face publice averile.

Serviciul de Presă al MAE

25 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns