MAE semnaleaza un grav abuz al vamesilor moldoveni

Mişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ semnalează un grav abuz al vameşilor moldoveni care, în cursul acestei zile, au oprit două trupe româneşti să intre pe teritoriul Republicii Moldova fără nici o justificare legală. Anda Adam şi Class, împreună cu echipele lor, urmau să concerteze în cadrul unui eveniment organizat de MAE la Căuşeni, cu începere de la ora 18.

Cele două formaţii din România aveau toate documentele necesare pentru intrarea în Republica , inclusiv un contract semnat cu reprezentanţii MAE, pentru a concerta în faţa locuitorilor din Căuşeni. Cu toate acestea, autorităţile vamale din punctul de frontieră Leuşeni i-au somat să facă cale întoarsă de la graniţă, oprindu-le astfel în mod abuziv intrarea în Republica .


Mişcarea ACŢIUNEA EUROPEANĂ condamnă acest abuz evident al vameşilor moldoveni, servili puterii comuniste şi practicilor de tip poliţienesc instrumentate de PCRM în ultimii opt ani de zile. “Este strigător la cer ca două trupe din România care, pe baza unui contract, veneau să concerteze în Republica , să nu fie lăsate să treacă graniţa dintr-un stat al Europei în altul. Avem toate motivele să credem că această acţiune a fost comandată de PCRM, partid deranjat în mod vizibil de lupta demarată de MAE împotriva corupţiei şi a comunismului din Republica ”, a declarat preşedintele MAE, Anatol Petrencu.

La ora la care transmitem acest comunicat, cele două formaţii din România se află în continuare la vamă, în aşteptarea unei justificări legale din partea vameşilor care i-au oprit să intre în Republica .

Chişinău,
28 martie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns