Membrii PNL sint alaturi de poporul polonez

In numele tuturor membrilor PNL, conducerea partidului exprima profunde condoleante cetatenilor Poloniei, in legatura cu victimele tragicului accident aviatic, in care si-au pierdut viata, in spatiul aerian rusesc, mai multi conducatori ai statului, inclusiv Presedintele Lech Kaczynski. Sintem cutremurati de tragedia provocata de prabusirea avionului avind conducerea Poloniei la bord.

Traditional, romanii au avut mereu si pastreaza, in continuare, o simpatie puternica fata de poporul polonez, care a fost si a ramas unul unit, curajos, principial si deschis prieteniei cu popoarele doritoare de libertate, inclusiv prieteniei si cooperarii cu populatia Republicii Moldova, fata de poporul polonez care a spart, printre primele, zidul comunist ce a distrus natiuni si popoare. In toti acesti ani grei ai statului nostru, de dupa proclamarea Independentei, confruntati cu mostenirea grea a trecutului, manifestata sub diferite forme, in toti acesti ani ai luptei pentru victoria democratiei, Polonia, ca membru al NATO si UE, a fost si a ramas un partener sincer si eficient al Republicii Moldova.

Este extrem de important sa fie elucidate cauzele accidentului aviatic, pentru a se lua masuri sporite de securitate pe viitor in fata oricaror erori umane sau metode de anihilare a conducerilor prooccidentale ale statelor ce au aderat sau aspira sa adere la NATO si UE, avind o pozitie intransigenta fata de conducerile unor state aflate inca pe calea de identificare a drumului spre valorile cu adevarat democratice.

Conducerea Partidului National Liberal

Chisinau, 10 aprilie 2010

Comentarii

Lasă un răspuns