Miine national-liberalii vor face un flash-mob la piata de flori si la Primarie

Comunicat de presa al PNL

Pe 5 mai, tinerii national-liberali organizeaza un flash-mob cu tema ”Combaterea corupției, a protecționismului și a evaziunii fiscale în cazul Primăriei”. Acțiunea va începe la ora 14.30 în capătul de sus al străzii Bănulescu-Bodoni, colț cu Bulevardul Ștefan cel Mare, unde începe Piața de flori dată de Consiliul municipal Chișinău în arendă agentului economic  ”ȘEL ȘI C” S.R.L.   

După aceasta, grupul de flash-mob-iști  se va deplasa spre Primăria capitalei, unde vor protesta avînd aceleași pancarte – ”Jos corupția!”, ”Vrem aplicarea legii!” ”Bătrînii au pensii mici!”, ”Vrem dreptate și justiție!”, ”Jos Protecționismul!”, ”Jos furtul din averea publică!”

Conform răspunsului dat de viceprimarul Nistor Grozavu la sesizarea depusă de dr conferențiar Donică Andrei, candidat pe lista PNL pentru Consiliul Municipal Chișinău, în legătură cu loturile de pămînt din str.Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni, unde se află o piață de flori, ”ȘEL ȘI C” S.R.L. arendează pe un termen de cinci ani, provizoriu, fără drept de privatizare, loturile de pămînt din str. Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni, 20/1, nr.1, cu suprafața de 0,0795 ha și nr.2 cu suprafața de 0,0475 ha, pentru exploatarea pieței de flori, în baza deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/18-16 din 12.11.2009 și contractului de arendare nr.5201/2009 din 28.12.2009. 

Prin decizia sus-menționată au fost prelungite pe un nou termen relațiile contractuale de arendare a terenurilor respective, care inițial au fost transmise în arendă prin decizia Primăriei municipiului Chișinău nr.20-8-6 din 24.08.1998. Plata anuală de arendă constituie 11.708 lei.”

Conform datelor PNL, aceste loturi de pămînt sînt date în subarendă, în mod ilegal, încasîndu-se o sumă anuală de peste 3 milioane de lei, pînă nu demult nefiind instalate în cele 93 de buticuri aparate de casă, în timp ce bugetul municipal nu încasează decăt suma indicată în răspunsul semnat de viceprimarul Grozavu. Nici o Fracțiune din Consiliul municipal Chișinău nu a protestat contra acestei situații, în timp ce Bugetul devine tot mai sărac.

PNL cere revizuirea condițiilor contractului sau chiar rezilierea acestuia si supunerea cazului spre examinare structurilor competente, menite să stopeze abuzurile și protecționismul, ce conduc la pierderea banilor publici.

Serviciul de presă al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns