Noi avem treaba cu un singur „Pact” – Pactul criminal Stalin-Hitler

Noi avem treabă cu Pactul criminal Molotov-Ribbetrop, din care cauză ne tot chinuim și după 1991 să construim ceva și nu e chip, deoarece nu e posibil. Degeaba actualii guvernanți vor să apară drept salvatori ai neamului, ei pot fi doar salavatori ai consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop, pe care le tot mozolesc și nimic nu le iese cu rost. Sărmanii ”parteneri europeni de dezvoltare”…

Ieri am urmărit emisiunea despre Pactul lui Filat cu diferiți vorbitori. Păcat că la asemenea emisiuni nu sunt invitați reprezentanți ai Dreptei proeuropene, care nu sunt alineați Puterii corupte, din care cauză oamenii și spun că mergem în direcție greșită.
Anatol Țăranu a amintit de Declarația de la Snagov, pe care noi, PNL, tot încercăm să o promovăm, dar, cel puțin, ca fost pnl-ist, nu a spus că ideea ne tot aparține nouă, PNL, și nu de o zi sau din 2009.

Bine că măcar Ecatrina Mardarovici ieri a spus că era bne ca și pe 3 noiembrie să organizeze în comun mitingul toate partidele proeuropene ori să pregătească împreună un document a la Declarația de la Snagov, de unde, credem, s-a inspirat ideologul PLDM, Anatol Țăranu, care t-a-a-a-a-re îi mai apăra – logic și ilogic pe patronii săi politici de la PLDM.

Încă imediat după anul 2001, cînd au venit masiv comuniștii în Parlament, noi, Opoziția anticomunistă, am creat o masă rotundă,  pentru a preveni derapajele antidemocratice ale comuniștilor, unde, personal, ca reprezentant al Partidului Liberal (nu acesta al lui Mihai Ghimpu, ci altul, dizolvat când a fost creată AMN), am propus ca – de vreme ce comuniștii i-au amăgit pe oameni și pe europeni că merg spre UE – să se insiste ca toate partidele din R.Moldova, inclusiv PCRM, să semneze o Declarație comună de pregătire a RM pentru aderare la UE după modelul Declarației de la Snagov, din iunie 1995, unde absolut toate partidele din România au semnat un Pact de pregătire a statului românesc să intre în NATO și UE. Atunci au semnat toți, ultimul partid fiind PPCD, nu au semnat doar comuniștii, care, însă, veneau, uneori, la Masa rotundă sprijinită politic și moral de Consiliul Europei.

 
Apoi, în anul 2005, în prima zi a primei ședințe a noului legislativ, Marian Lupu a propus din partea comuniștilor o declarație comună votată de toți deputații. Ei și ce? Au devenit comuniștii proeuropeni? Pe naiba! Așa cum nu vor deveni lucinschiștii din PLDM, în frunte cu Filat, care vrea să apară ca cel mai mare proeuropean, după ce a dat sistemul bancar și aeroportul pe mâna rușilor, cum spune Ion Sturza și cum spun mai mulți observatori și analiști.

Amintesc și că, în 2001, după revenirea bolșevicilor la cârmă, am participat la o masă rotundă organizată de Mișcarea europeană, unde am prezentat comunicarea ”Integrarea europeană, ca idee națională a R.Moldova”, când alții se temeau și de asta – repet – veniseră comuniștii, tot ei falși proeuropeni la guvernare, de unde au furat bine-mersi 10 ani – ei începuseră prihvatizările cu lucinschiștii din 1998.

Acum vine Filat cu un Pact… Așa cum PNL nu semnează niciun pact electoral, pentru că la noi nu există onoare politică și minimă corectitudine, nu semnează pacte cu hoții și corupții, contrabandiștii și prorușii mascați, chiar dacă s-ar angaja să plece pe lună, unde să curgă râuri de miere și lapte.

Din 2001 și mergând încoace am înțeles că ideea integrării europene nu poate fi idee națională, ci doar metodă – dacă va fi, dar NU VA FI! – de a se ajunge la realizarea adevăratei idei naționale – cea a refacerii unității naționale românești, prin lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop, de unde ni se trag blestemul, toate problemele și întreg fariseismul celor care una spun și alta fac.

Noi avem treabă cu acest Pact – criminal, antiromânesc. Și cine nu cere anularea lui de facto, cu lichidarea consecințelor, nu poate fi crezut, oricâte alte pacte ar inventa, în scop egoist, PiaRistic, de menținere la Putere pentru a ne confisca viitorul românesc, furând banii europeni, de ai noștri nici nu mai spun…

Vitalia Pavlicenco
Comentarii

Lasă un răspuns