Nu corupitei! Da UE!

Stimate Domnule Ambasador,
 
Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că ultimele acţiuni ale regimului comunist, de împiedicare a cetăţenilor europeni să intre în Republica Moldova, nu reprezintă voinţa poporului moldovean.

Asemenea marii majorităţi a moldovenilor, ne este ruşine că actualul regim recurge la astfel de acţiuni menite să intimideze cetăţenii, în plină campanie electorală.
Dorim să ne exprimăm regretul şi să ne cerem scuze cetăţenilor Uniunii Europene, în numele moldovenilor, pentru modul în care conducerea comunistă înţelege să respecte acordurile internaţionale semnate.


Alegerile de anul acesta sunt foarte importante pentru viitorul Republicii Moldova. Partidele democratice au şansa să scoată de la guvernare regimul comunist. Acest lucru a fost înţeles şi de preşedintele Vladimir Voronin. Iată de ce, considerăm că acţiunile la adresa cetăţenilor europeni reprezintă ultimul strigăt al său înainte de a pierde puterea.
Membrii Mişcării Acţiunea Europeană, în semn de solidaritate cu cetăţenii europeni care nu au fost lăsaţi să intre în Moldova, vor purta până la sfîrşitul campaniei o banderolă cu însemnele Uniunii Europene pe care va scrie “Nu corupţiei! Da UE!”.

Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, expresia înaltei mele consideraţii,

Anatol Petrencu
Preşedintele MAE                  

Excelenţei Sale, Domnului Cesare de Montis,
Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova

Comentarii

Lasă un răspuns