PNL: Si in acest an marcam sarbatorile nationale intr-o R.Moldova inca nelibera

1_1.jpgDin cei 18 ani, scursi dupa proclamarea Independentei Republicii Moldova, 14 ani, din pacate, au fost dominati de guvernari retrograde, ce au constituit o frina in avansarea statului nostru spre infaptuirea obiectivului strategic major de integrare europeana.

Ultimii zece ani au constituit o perioada de dominatie comunista, ce a cufundat populatia in coruptie si saracie, ce s-a opus si se opune, in continuare, aspiratiilor cetatenilor de libertate, de integrare euratlantica, de apropiere de Romania – care poate, trebuie si va fi neapart sprijinul real si avocatul sincer al Republicii Moldova in demersul sau proeuropean.

Dominatia comunista, distructiva pentru interesul national, precum si genocidul, nu doar spiritual, la care poster-pnl-2.jpgtimp de 14 ani au fost supusi oamenii, fortati sa-si paraseasca familiile, satele, orasele si sa plece in strainatate, au fost cauzate de implicarea nefasta neintrerupta a unor forte politice straine in viata statului nostru. Aceste forte ne-au provocat razboi, isi tin ilegal trupele militare pe teritoriul nostru national, doresc sa mentina Republica Moldova in sfera de influenta rusa, impiedicindu-i integrarea in familia europeana, unde au ajuns fostele Tari Baltice, ce au avut un start comun cu noi, la proclamarea Actelor de Independenta. Din pacate, din cauza derapajelor de pe fagasul democratiei, pe care Republica Moldova s-a angajat sa-l urmeze, societatea a fost supusa mereu dezinformarii, ceea ce a condus la deturnarea si compromiterea exprimarii libere a votului politic in campaniile electorale. Ca rezultat, cetatenii, necunoscind viitorul european sigur, dar dificil in a fi asigurat, au ramas cantonati in valorile unui trecut neliber, de factura sovietica, sub un regim totalitar.

In acest an, 2009, lupta politica inegala si grea dintre fortele negre si fortele democratice au adus o schimbare, pe care cetatenii o doresc radicala, fundamentala si ireversibila, o schimbare care sa aduca reformarea societatii, captive inca a fricii instaurate de fortele antinationale si antieuropene. Fiecare cetatean cu aspiratii democratice, liberale, europene asteapta definitivarea procesului de infaptuire a alternantei la putere in Republica Moldova, pentru ca, dupa 18 ani de incertitudine si regres criminal in toate domeniile vietii politice, social-economice, culturale, spirituale, sa inceapa avansarea spre libertate, democratie, justitie independenta, educatie moderna, cooperare cu tarile europene, relatii reciproc avantajoase cu orice alta tara.

Fortele politice parlamentare necomuniste si cetatenii care le-au votat trebuie sa fie solidare in finalizarea primei etape de inlocuire a fortelor antieuropene cu fortele proeuropene, care vor aduce concilierea, libertatea si prosperitatea in societate. Intr-un stat cu aspiratii europene valorile nationale – limba, simbolurile de stat, traditiile, patrimoniul cultural si spiritual – sint aparate, dezvoltate si pastrate ca simboluri sacre ale demnitatii si dainuiirii neamului. Numai intr-o societate libera identitatea nationala, definita prin valorile nestramutate ale natiunii, este reperul fundamental al rezistentei nationale. Sa speram ca anul 2009 este ultimul cind sarbatorile nationale se marcheaza in conditiile unei societati inca nelibere. Insa Libertatea e aproape ! Sa o apropiem constant si sa o aparam cu tot curajul nostru!

PNL ii felicita pe cetatenii Republicii Moldova cu prilejul sarbatorilor nationale – Ziua Independentei si Ziua Limbii Noastre Cea Romana !

Partidul National Liberal,

Chisinau, 25 august

Comentarii

Lasă un răspuns