Vitalia Pavlicenco: Fara NATO si fara Unirea cu Romania nu vom salva populatia de dincoace de Prut


Ziarul de Gardă: Independenţi de 22 de ani: unde suntem din punct de vedere politic, economic, social, în relaţiile externe. Ne-am realizat sau nu ca stat? Care este perspectiva?

Acum 15 ani, în ziarul ”Mesagerul”, pe care l-am condus, scriam despre Independența ratată, ca să nu mai spun că Declarația de Independență lasă o portiță pentru reunificarea românească – oportunitate nevalorificată, din păcate, până în prezent.

Și acum, peste 22 de ani, constatăm ca ratate aceste noțiuni în cazul nostru – Suveranitate, Independență, Statalitate. Asta pentru că, în subconștientul tuturor guvernanților șantajabili din partea Rusiei, autopropulsați prin falsuri și corupție la Putere, persistă sigur convingerea că al doilea stat românesc se va uni cu România, dar, până atunci, fiecare oligarh și camarila sa mai jefuiesc din avutul obștesc, pentru a deveni cu toții ”cetățeni onorabili” într-un stat românesc unitar într-o Europă civilizată.

Fără NATO și fără Unirea cu România nu vom salva populația de dincoace de Prut.

Economic, stăm la cheremul UE, care ne ajută financiar, pentru că sondajele, studiile și investigațiile demonstrează gradul înspăimântător al corupției și lipsa condițiilor caracteristice capitalismului adevărat și relațiilor de piață pentru oamenii de afaceri. Cunoaștem ce a spus Dirk Schuebel despre lipsa reformelor și lipsa voinței de reducere a corupției, prin interesul oneros al decidenților pentru propriile buzunare.

De aici și problemele sociale, ca și în oricare alt domeniu. Oamenii își iau lumea în cap și pleacă, perspectiva europeană lipsește, de aceea, fără Unirea cu România nu avem un viitor alături și împreună cu lumea civilizată, în UE și NATO, unde putem ajunge imediat ce vom redobândi unitatea națională românească. Și tot mai multă lume înțelege asta.
Comentarii

Lasă un răspuns